Espanjalaisen elokuvan viikot

2023

Suomi-Espanja Seura ja Espanjan suurlähetystö järjestävät espanjalaisen elokuvan viikon Helsingissä, Espoossa ja Järvenpäässä. Kiitämme lämpimästi näitä kaupunkeja saamastamme tuesta!

Elokuvat on tekstitetty englanniksi. Kaikkiin näytöksiin on vapaa pääsy.

Tutustu vuoden 2023 elokuviin tarkemmin alla olevasta linkistä!

Espanjalaisen elokuvaviikon 2023 elokuvien esittely.

2022

Elokuvaviikko tulee taas!!

Suomi- Espanja seura järjestää yhteistyössä Espanjan Suurlähetystön kanssa perinteeksi muodostuneen espanjalaisen elokuvan tapahtuman 3-6.10.2022.

Elokuvakattaus on tänäkin vuonna monipuolinen ja jakautuu tällä kertaa Kino-Tapiolan (Espoo), Cinema Orionin (Hki) sekä Bio Grandin (Tikkurila) kesken.

Elokuvien esityskieli on espanja ja tekstityskieli englanti.

Kaikkiin elokuviin on vapaa pääsy!! Ei ennakkoilmoittaumista.

Kino-Tapiola 3.10.2022 klo 18

Sé quién eres (K12)

Ohjaus: Patricia Ferreira, Espanja 2000

Genre: Jännitys, draama

Pituus 104 min

Elokuva on mysteeritrilleri, jossa paljon juonen käänteitä.

Elokuvan alussa nuori psykiatri Paloma saa paikan klinikan johtajana Galiciassa. Hän saa potilaakseen Marion, jolla harvinainen muistinmenetystauti, Korsakovin syndrooma.

Paloma viehättyy potilastaan ja alkaa hoitokeskustelun pohjalta selvittää, mikä voi olla muistinmenetyksen syy. Tästä lähtee sitten liikkeelle elokuvan katsojan koukussa pitävä juoni, jossa viitteitä Espanjan lähihistoriaan. Joissakin arvioissa elokuvaa tarinaa pidetään vähän kliseisenä, joissain verrataan jopa Hitchcockin elokuviin. Tapahtumapaikkoina Galicia ja Madrid. Palomaa esittää maineikas espanjalainen näyttelijä Ana Fernández. Filmi on voittanut 11 palkintoa, joista yksi Goya-palkinto parhaasta musiikista.


Orion 4.10.2022 klo 17

Chico & Rita (S)

Pääohjaaja ja käsikirjoittaja: Fernando Trueba, Espanja 2010

Genre: Animaatioelokuva, musiikki, draama

Pituus 90 min

Elokuva alkaa Kuubassa 40-luvun lopulla. Chico on nuori jazz-pianisti ja Rita kaunis laulajatar, molemmilla suuret unelmat. He tapaavat tanssiravintolassa ja rakastuvat. Siitä lähtien elämä yhdistää ja erottaa heitä kuin bolerojen laululyriikoissa, tarinassa on sydänsuruja ja voimakkaita tunteita. Elokuvassa liikutaan Havannassa, New Yorkissa, Pariisissa, Hollywoodissa ja Las Vegasisssa. Elokuva on menestynyt sekä katsojien että arvostelijoiden silmissä. Filmi on voittanut 9 palkintoa, joista yksi Goya-palkinto parhaasta animaatioelokuvasta.


Orion 4.10.2022 klo 18.45

Elisa vida mía 

Ohjaus: Carlos Saura, Espanja 1977

Genre: Draama

Pituus 117 min

A punto de separarse de su marido, Elisa visita a su padre para celebrar el cumpleaños de éste, al que no ha visto desde hace veinte años, ya que abandonó el hogar cuando ella era aún una niña. Él vive retirado en el campo, dedicado a escribir sus memorias. Elisa, que no quiere volver a su casa, decide quedarse una temporada. Es entonces cuando la relación entre padre e hija empieza a hacerse cada vez más profunda.

Pääosassa Sauran silloinen vaimo Geraldine Chaplin.


Bio Grand 6.10.2022 klo 17

Mataharis (S)

Ohjaus: Iciar Bollain, Espanja 2007

Genre: Draama, komedia

Pituus 91 min

Carmen, Inés y Eva ovat saman etsivätoimiston yksityisetsiviä. Ammatista huolimatta he elävät melko normaalia perhe-elämää. Työssään he selvittävät vieraiden ihmisten salaisuuksia, mutta oman elämänpiirinsä salaisuuksien ja ongelmien selvittämisessä ovat aika avuttomia. Tässä asiassa he hiukan kehittyvät elokuvan draaman kuluessa. Elokuva on voittanut viisi palkintoa.


Bio GrandKielotie 5, Tikkurila

6.10.2022 klo 18.45

Campeones

Ohjaus: Javier Fesser, Espanja 2018

Genre: Komedia, draama

Pituus: 124 min (K 12)

Tämä elokuva on saanut 31 nimitystä ja voittanut 13 palkintoa. Tärkein on Espanjan Goya (Suomen Jussi) palkinto parhaasta elokuvasta. Lisäksi sillä palkinto parhaasta komediasta ja parhaasta kasvatuksellisten arvojen esittämisestä. Siis hyvä, hauska ja kehittävä filmi. Elokuva kertoo ammattilaisesta koripallovalmentajasta, joka joutuu ottamaan yhteiskuntapalvelun tehtävän. Hän saa valmennettavakseen koripallojoukkueen, jonka pelaajat ovat henkisesti hiukan vajavaisia.

Otetaanpa uusiksi..!! Bio Grand 17.10.2022 klo 17, Tikkurila

HUOM!!

Espanjalaisen elokuvan viikolla oli Bio Grandissa tekninen häiriö eikä elokuvia valitettavasti pystytty esittämään. Pahoittelut tästä kaikille paikalle saapuneille!

Esittämättä jääneet elokuvat esitetään kuitenkin maanantaina 17.10.2022!

Esitykset ovat tälläkin kerralla maksuttomia ja esitettävät elokuvat ovat seuraavat;

Bio Grand, Kielotie 5, Tikkurila, 17.10.2022 klo 17

Mataharis (S), Ohjaus: Iciar Bollain, Espanja 2007

Bio Grand, Kielotie 5, Tikkurila, 17.10.2022 klo 18.45

Campeones, Ohjaus: Javier Fesser, Espanja 2018

Tervetuloa elokuviin!

Suomi-Espanja Seura

2021

Espanjalaisen elokuvan viikko oli taas jälleen

2020