Viihdetilaisuuksia

Vuoden avaus 27.1.2022

Lähdimme liikkeelle viime vuoden tapaan virtuaalisella vuoden avauksella torstaina 27.1. klo 18.00. Vuoden avauksessa olivat mukana Espanjan Suomen suurlähetystön uusi kulttuurisihteeri Ana Fernández Tresguerres  sekä suomalaisten flamencokitaristien grand old man, nykyään Espanjassa vaikuttava Raul Mannola. Raulin musiikista pääsimme nauttimaan avauksen jälkimmäisellä puoliskolla.
Kävimme myös lyhyesti läpi, mitä seurassa vuonna 2022 on suunniteltu tapahtuvan ja keitä meitä hallituksessa on teille uusia elämyksiä junailemassa. Tapahtumaa seurasi netissä yli 50.tä henkilöä! 

Seuran minipikkujoulu Ravintola Casa Largossa 14.12.2021

Ravintola Casa Largo, osoite Asema-aukio 2, Helsinki ja sen kirjastotilassa alkaen klo 19.00. Hallitus pitää sitä ennen kokouksen ja on sen jälkeen paikalla viettämässä vapaamuotoisesti iltaa seuran jäsenten kanssa. Seura tarjoaa kaikille cavat, ruokailuikuluista jokainen vastaa itse – Casa Largossa on tosi hyviä tapaksia.  Tilaan mahtuu 26 ihmistä. Ilmoittautumiset sähköpostilla viimeistään 10.12.2021 sesposti@suomiespanjaseura.fi. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Koronatilanteen vuoksi kannattaa varautua siihen, että koronapassi voi Casa Largossakin tulla voimaan, muutoinkin toimimme tietysti voimassa olevien ohjeiden mukaisesti. 

Iberofest - iberoamerikkalaisen kulttuurin festivaali 31.8. - 6.10.2021

Festivaali alkaa Tamperrada-pintxofiestalla ja päättyy Helsingissä järjestettävään Espanjalaisen elokuvan viikkoon. Toivottavasti koronatilanne ei enää merkittävästi pahenisi ja voisimme järjestää tapahtumat suunnitellusti. 

Facebook - Iberoamerikkalaista kulttuuria / Cultura iberoamericana
https://www.facebook.com/CulturaIberoamericana

https://fb.watch/6N9TaVNoDH/

Youtube memoria 2020 - 2021 
https://www.youtube.com/watch?v=kblEx2S0ALw&t=35s

Festivaalin ohjelmiston Turku Helsinki Tampere voit ladasta tästä (pdf).

Vuoden 2021 avaus

Vuoden avauksessa olivat mukana Espanjan Suomen suurlähettiläs Luis Tejada Chacón, Suomen ja Espanjan eroja omakohtaisesti jo pitkään hahmottanut Eric Lipchis ja espanjalaisen musiikin hieno tulkitsija laulaja-kitaristi Cinta Hermo. Lisäksi kävimme lyhyesti läpi, mitä seurassa on suunniteltu tapahtuvan vuonna 2021 ja keitä meitä on hallituksessa teille mukavia elämyksiä junailemassa. 

Katja Lundén Company: Universo

LIPPUETU annettiin Suomi-Espanja-seuran jäsenille

Huikean ryhmän ylistetty laulu- ja tanssimatka flamencon juurilta yllätykselliseen musiikkiteatteriin!
Katja Lundén Company: Universo
Aleksanterin teatteri 15.9.2020 klo 19 kesto n. 75 min, ei väliaikaa
Nouse ja katso untasi: Miltä se näyttää?

Katja Lundén Companyn teos Universo on Anna-Mari Kähärän säveltämä huikea laulu- ja tanssimatka unen ja valveen rajamaille. Tämä läpisävelletty teos on vahvasti flamencon juurilla, versoillen nykytanssin kautta uudenlaiseen musiikkiteatteriin. Katja Lundénin ja Janne Marja-ahon koreografiat yhdistyvät kokonaisvaltaiseksi teokseksi jossa ääni ja liike ovat yhtä. Lavalla 5-henkisen tanssiryhmän kanssa musisoivat loistavat Anna-Mari Kähärä ja Sara Puljula.

SUOMI-ESPANJA SEURA-tarjous: https://www.ticketmaster.fi/event/278743?CL_ORIGIN=ORIGIN6

"Ryhmän uuden teoksen Universon kohdalla odotukset olivat korkealla. Eikä niissä petytty." 
-Annikki Alku, Demokraatti

"Katja Lundén omger sig med en nyskapande och lyckad arbetsgupp i drömskt surrealistiska Universo."
-Tove Djupsjöbacka, HBL.

Lisätietoa:  http://www.katjalunden.com/

Teaser: https://www.youtube.com/watch?v=7J-PjOnnix4