Espanjalaisen elokuvan viikko 7. - 9.10.2019

3.9.2019

Elokuvaviikon ohjelma:

Ma 7.10. 2019 Kino Tapiola, Mäntyviita 2, Espoo

Klo 18.00   LA NOVIA, ohj. Paula Ortiz Álvarez, Espanja, Saksa 2015, kesto 96 min, ikäraja K12.  Elokuvan jälkeen elokuvaviikon avajaisohjelmaa, tarjoilua ja arpajaiset.

Ti 8.10.2019 Bio Grand, Kielotie 7,Tikkurila 

Klo 17.00 LAS OVEJAS NO PIERDEN EL TREN, ohj. Alvaro Fernandez Armero, Espanja 2015 , kesto 103 min.., ikäraja K12

Klo 19.00 EL ESPIRITU DE LA COLMENA, ohj. Victor Erice, Espanja 1973, kesto 94 min., ikäraja K12

Ke  9.10. 2019 Kulttuurikeskus Caisa, Kaikukatu 4 B, Helsinki

Klo 17.00 HANDIA,, ohj. Jon Garaño, Aitor Arregi, Espanja 2017, kesto 114 min., ikäraja K13

Klo 19.15 TANGO, ohj. Carlos Saura, Espanja 1999, kesto 115 min., ikäraja K7


Esitykset ovat maksuttomia ja avoimia kaikille ikärajojen puitteissa. Elokuvien esityskieli on espanja ja tekstitykset ovat englanniksi. Paikat ovat numeroimattomia, eikä niitä voi varata etukäteen. 

Suomi-Espanja seura järjestää espanjalaisen elokuvan viikon yhdessä Espanjan suurlähetystön kanssa.

Elokuvaviikkoa ovat tukeneet myös Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit. Arpajaispalkintoja lahjoittivat espanjalainen kauppa El Mercado, Ravintol Amigo, Ravintola Blue Peter, Kino Tapiola ja lakiasiaintoimisto Nikula Legal.

Elokuvaviikon elokuvat:

LA NOVIA
Federico García Lorcan Veren häät on 1900-luvun arvostetuimpia espanjalaisnäytelmiä ja yksi kaikkien aikojen hienoimpia rakkaustragedioita. Carlos Sauran elokuvatulkinta Antonio Gadesin ryhmän näytelmään perustuvasta tanssiteoksesta on flamenco-elokuvien aatelia. Paula Ortiz ei ole pelännyt tarttua isoon aiheeseen Tällä kertaa eskipisteeseen nousevat naiset ja ennen kaikkea morsian, jonka roolissa Inma Cuesta (mm. Blancanieves, Julieta) tekee unohtumatonta työtä. 

Katso traileri

LAS OVEJAS NO PIERDEN EL TREN
Optimistinen komedia siitä, kuinka 40-vuotias ystäväryhmä kohtaa muutokset nykypäivän yhteiskunnassa. Työn puute, ympäristöpaineet, lyhyeksi jääneet rakkaustarinat ja tunne, siitä ettei asiat mene niiinkuin heille on kerrottu, ympäröivät tarinan kolmea pariskuntaa. Elokuvan päähenkilöt tekevät parhaansa muuttaakseen elämämänsä suuntaa ja kohtaavat matkalla dramaattisia ja surrealistisia hetkiä, joihin voimme kaikki samaistua.

Katso traileri

EL ESPIRITU DE LA COLMENA
1940- luvulle sijoittava draama, joka kertoo seitsenvuotiaasta tytöstä, joka traumatisoituu nähtyään Frankenstein-kauhuelokuvan. Pienen espanjalaisen kylän tyttö ajautuu omaan fantasiamaailmaansa, kun ei enää lopulta erota todellisuutta kuvitellusta. 

Katso traileri


HANDIA
Tositapahtumiin perustuva baskinkielinen draama on tarina maailman pisimmästä miehestä ja keskittyy sisarusten väliseen kilpailuun.Taisteltuaan ensimmäisessä Carlist-sodassa Martin palaa perhetilaansa Gipuzkoaan vain huomatakseen, että hänen nuorempi veljensä Joaquín on kasvanut jättimäiseksi. Koska sisarukset ovat vakuuttuneita siitä, että kaikki haluavat maksaa nähdäkseen maailman pisimmän miehen, he lähtevät pitkälle matkalle ympäri Eurooppaa, jonka aikana kunnianhimo, raha ja kuuluisuus muuttavat ikuisesti perheen kohtalon. 

Katso traileri

TANGO
Argentiinassa, Buenos Airesissa tapahtuva elokuva kertoo ohjaaja Mario Suarezin pyrkimyksestä tehdä oma tangoelokuva. Mario on 40-vuotias tangotaiteilija, jonka vaimo Laura on jättänyt. Hän myy asuntonsa ​​ja alkaa valmistella elokuvaa tangosta. Marionin on löydettävä aiheet, jotka pitävät elokuvan koossa. Samalla hän yrittää antaa muusikoilleen ja tanssijoilleen ilmaisunvapauden, joka on tarpeen tangonälkäisen argentiinalaisen yleisön tyydyttämiseksi. Asiat muuttuvat monimutkaisiksi, kun Mario rakastuu Elenaan, kauniiseen ja lahjakkaaseen nuoreen tanssijaan, joka on elokuvan sijoittajan, voimakkaan ja vaarallisen Angelo Larrocan tyttöystävä. Marion luova visio haastaa hänen sijoittajansa, kun hän suunnittelee kohtauksen Argentiinan tummista poliittisen tukahduttamisen ja "katoamisen" vuosista.

Katso traileri