Jalkapallo - Maailman ja Euroopan mestariluokkaa

Jalkapallo on luonnollisesti ykkössijalla Espanjan urheilussa, muut lajit tulevat kaukaa perästä.

Espanjan maajoukkue on usein ollut MM-kisojen suosikkilistalla, mutta suurmenestystä se sai odottaa aina vuoteen 2010 saakka, jolloin maa saavutti ensimmäisen maailmanmestaruutensa Etelä-Afrikan kisoissa. Tällöin sillä oli yhtä aikaa sekä maailmanmestaruus että euroopanmestaruus (vuoden 2008 Itävallan ja Sveitsin kisoista). Sarja sai jatkoa kesällä 2012, kun Espanja valloitti euroopanmestaruuden toisen kerran peräkkäin Puolan ja Ukrainan kisoissa. Italia kaatui loppuottelussa näytöstyyliin 4-0.

Myös nuorten maajoukkue on ollut kovassa iskussa voittaen 19-vuotiaiden EM-mestaruuskisoissa kuusi kultaa (11 kisoissa), viimeksi kesällä 2012 Tallinnassa.

Espanjan pääsarjan La Ligan tunnetuimpia seuroja ovat:

FC Barcelona

Barcelonaa on pidetty pitkään maailman ehkä parhaanja joukkueena, mutta kaudella 2011-2012 sille tuli takaiskuja niin La Ligassa kuin eurokentilläkin.

Real Madrid C.F.

Real Madrid lopetti keväällä 2012 Barcelonan valtakauden otettuaan Espanjan mestaruuden joukkueella, jossa on valtavasti talenttia maalipuiden välistä (Casillas) aina hyökkäyksen valtiaaseen Ronaldoon saakka. Esittely joukkueesta.

Valencia C.F.; Málaga; Atlético de Madrid

Linkkejä:

La liga (espanjaksi)

Maajoukkue (Wikipedia)

Espanjan jalkapalloliitto,  Real Federación Española de Fútbol (espanjaksi)

Jalkapallon maailmanmestaruuskiilpailut (Wikipedia)

Euroopan mestaruuskisat (Wikipedia)

Espanja Euroopan koripallon valtias toista kertaa

Espanja voitti koripallon Euroopan mestaruuden Liettuan Kaunasissa syyskuussa 2011. Loppuottelussa kaatui Ranska luvuin 98-85 (50-41).

Euroopan mestaruus on Espanjalle toinen perättäinen. Espanja juhli EM-kultaa myös kaksi vuotta sitten Puolassa.