Espanjalaisen elokuvan viikko 8.-10.10.2018

8.10. Kino Tapiola, Mäntyviita 2, Espoo
9.-10.10. Kino Andorra, Eerikinkatu 11, Helsinki

Suomi-Espanja Seura ry järjestää yhteistyössä Espanjan Suurlähetystön kanssa espanjalaisen elokuvan viikon. Elokuviin on vapaa pääsy (ikärajoitusten puitteissa). Elokuvien kieli on espanja, tekstitys englanniksi.

La Sociedad Finlandia España organiza, en colaboración con la Embajada de España en Helsinki el ciclo anual de cine español. Las entradas son gratuitas, las películas están en idioma español y subtítulos en inglés. Se ruega el público de tener en cuenta los límites de edad de cada película.

The Finland Spain Society organizes the Spanish Movie Week in cooperation with the Spanish Embassy in Helsinki. Free entrance (within the age limits). The films are shown with the original language (Spanish) with English subtitles.

 

 

Ohjelma:

Ma 8.10. Kino Tapiola
17.15 Elokuvaviikon avaus
17.30 Requisitos para ser una persona normal (2015)
19.15 Tarjoilua ja ohjelmaa

Illan aikana myös arpajaiset, varaa mukaan käteistä rahaa. Arpajaispalkintoja ovat lahjoittaneet: Bar ConBar Teos,  El Mercado,  Kino Tapiola., Ravintola AmigoKim's Tapas ja Raimo Siltanen.

Ti 9.10. Kino Andorra

17.00 También la lluvia (2010)
19.00 Azul y no tan Rosa (2012)

Ke 10.10. Kino Andorra
17.00 Sueños del sal  (2015) 
18.30 El sur (1983)

Tietoa esitettävistä elokuvista:

Requisitos para ser una persona normal

Romanttinen komedia nuoresta naisesta, jonka tavoitteena on tulla normaaliksi ihmiseksi.

Vuosi: 2015 (Espanja) 
Genre: Romanttinen komedia/ Draama
Kesto: 94 min.
Ohjaus: Leticia Dolera
Ikäraja: K7

Elämä ei hymyile 30-vuotiaalle Marialle (Leticia Dolera); hän on ilman työtä, asuntoa ja kumppania. Erään työhaastattelun aikana hänelle selviää, että hän ei täytä normaalilta ihmiseltä edellytettäviä vaatimuksia.  Hän päättää listata nämä vaatimukset ja tehdä kaiken mahdollisen täyttääkseen ne.  Tässä työssä Mariaa auttavat hänen kehitysvammainen veljensä Alex sekä Borja, mies, joka on koukussa laihduttamiseen. Borjan kanssa Maria tekee sopimuksen; hän lupaa auttaa Borjaa elämään terveellisemmin, ja Borja lupaa auttaa häntä muuttumaan normaaliksi ihmiseksi.  Useita palkintoja ja palkintoehdokkuuksia eri filmifestivaaleilla (mm. Malaga Film Festival 2015) saavuttanut elokuva. Katso traileri

También la lluvia (Sade kuuluu meille)

Yhteiskunnallinen draama sorrosta ja vastarinnasta kahtena eri aikakautena.

Vuosi: 2010 (Espanja)
Genre: Draama
Kesto: 104 min.
Ohjaus: Icíar Bollaín
Ikäraja: K12

Espanjalainen ohjaaja Sebastián (Gael García Bernal) ja tuottaja Costa (Luis Tosar) ovat tulleet kuvausryhmänsä kanssa Boliviaan Cochabamban alueelle kuvaamaan elokuvaa Kolumbuksen Amerikan valloituksesta ja intiaanien kohtelusta tuona aikana. Bolivia on valittu kuvauspaikaksi halpuutensa vuoksi. Samaan aikaan Cochabambassa syntyy mellakoita, kun asukkaat vastustavat vedenjakelun yksityistämistä. 
Palkittu kolmella Goya-palkinolla ja lukuisilla muilla tunnustuksilla. Katso traileri

Azul y no tan Rosa

Venezuelalainen elokuva homoseksuaalisuudesta sekä isän ja pojan suhteesta.

Vuosi: 2012 (Venezuela)
Genre: Draama, komedia
Kesto: 114 min.
Ohjaus: Miguel Ferrari
Ikäraja: K12

Huippuvalokuvaaja Diego (Guillermo Garcia) on päättänyt virallistaa suhteensa miesystävänsä Fabrizion kanssa. Yllättäen kuvioihin palaa Diegon Espanjassa asunut poika Armando, jota isä ei ole nähnyt vuosiin.  Isä ja poika joutuvat ponnistelemaan sopeutuakseen toistensa erilaiseen elämään ja ajatuksiin.  Kaiken keskellä homokammoinen ryhmä pahoinpitelee Fabrizion, joka vaipuu koomaan. 
Kotimaassaan suuren suosion saavuttanut elokuva sai vuonna 2013 Goya-palkinnon parhaana latinalaisamerikkalaisena elokuvana. Katso traileri

Sueños del sal

Dokumenttielokuva unelmien toteuttamisesta

Vuosi: 2015 (Espanja)
Genre: Dokumentti
Kesto: 71 min.
Ohjaus: Alfredo Navarro
Ikäraja: S

Dokumentti neljästä ihmisestä, jotka ovat kamppailleet saavuttaakseen unelmansa huolimatta kohtaamistaan ongelmista. Alejandro, sokea poika, joka soittaa pianoa; Irene, selkärankavammainen tyttö, joka haluaa itsenäistyä ja saada oman kodin; Simón, urheilija, joka haluaa matkustaa Thaimaahan kehittyäkseen täydelliseksi Muay tai -taistelulajin taitajaksi ja Mariano, rekkakuski, jonka unelma on oppia soittamaan kitaraa 62-vuotiaana. 
Elokuva määrätietoisuudesta, selviytymisestä sekä ihmisen vahvuudesta ja kyvystä kääntää vaikeudet mahdollisuuksiksi voitti parhaan dokumenttielokuvan Goya-palkinnon 2015. Katso traileri.

El sur

Elokuva nuoren tytön kasvusta ja suhteesta isäänsä

Vuosi: 1983 (Espanja)
Genre: Draama
Kesto: 93 min.
Ohjaus: Victor Erise
Ikäraja: S

Sisällissodan jälkeiseen aikaan sijoittuva tarina Estrella-tytöstä, jonka perhe on muuttanut etelästå Pohjois-Espanjaan. Isäänsä syvästi kiintynyt Estrella haluaa ymmärtää isänsä kaipuuta etelään ja ratkaista tämän entiseen elämään liittyvän arvoituksen. Katso traileri

 

Kirjan ja ruusun päivän tapahtuma 23.4.2018 

Rikhardinkadun kirjastossa Helsingissä pidetyn Kirjallisuusseminaarin aiheena oli Espanjan nykykirjallisuus. Seminaarin alustajana ja puheenjohtajana toimi Helsingin yliopiston espanjalaisen filologian yliopistonlehtori Elina Liikanen. Kääntäjä Matti Brotherus luennoi illan aikana kirjailija Alicia Giménez Bartlettista ja hänen huippusuositusta Petra Delicado -dekkarisarjastaan. Kääntäjä Antero Tiittulan aiheina olivat kirjailija Carlos Ruiz Zafón ja hänen teoksensa. 

 


Kevätkokous 17.4.2018

Ennen varsinaista kevätkokousta kuulimme Maarit Suonsivun/Matkanaika mielenkiintoisen esitelmän Unescon maailmanperintökohteista Espanjassa. 


Flamencon huipputapahtuma jäsenille: Rafaela Carrasco, Nacido Sombra 

Lauantaina 10.2. 2018

Suomi-Espanja Seura oli varannut 30 lippua Helsingin XX Flamencofestivaalin pääkonserttiin Savoy-teatteriin. Rafaela Carrasco tarkasteli näyttämöteoksessaan Nacida Sombra kulttuuriperinnön teemaa kulta-ajan eurooppalaisen kirjallisuuden ja naisnäkökulman kautta.


Jäsentilaisuus:  Katalonian viinit 7.2.2018 WineCellarsissa Helsingissä

Tilaisuudessa alusti ja Katalonian viinit esitteli sommelier Antti Uusitalo. Kuuden maisteltavan viinin lisäksi tarjolla oli tapaksia.


 

 


 


 

 

 

 

 

 

 

Camino de Santiago -seminaari 24.1.2018 

Järjestäjänä Espanjan valtion matkailutoimisto. 

Alustajana oli yksi maailman parhaista Caminon tuntijoista, toimittaja ja yliopiston opettaja D. Cristóbal Ramírez.


Seura osallistui Matka 2018 -messutapahtumaan Helsingin Messukeskuksessa 18.-21.1.2018


Suomi-Espanja Seura (SES) on vuonna 1957 perustettu ystävyysseura, joka toimii
- Suomen ja Espanjan välisten suhteiden kehittämiseksi
- espanjalaisen kulttuurin, kielen ja yhteiskunnan tuntemuksen lisäämiseksi Suomessa sekä Suomi-tietouden lisäämiseksi Espanjassa

Seurassa on noin 800 jäsentä. Tule mukaan toimintaamme! Jäsenmaksuista ja erilaisista jäsenyyskategorioista tietoa sivulla Jäsenpalvelut. Tietoa myös esim. sivuilla Esitteet ja arkisto ja Ota yhteyttä.


 

Suomi-Espanja Seura ry
PL 903, 00101 Helsinki

Y-tunnus: 1480114-0
Yhdistysrekisterin rekisterinumero: 86175

Sähköpostit:
hallitus[at]suomiespanjaseura.fi
jasenasiat[at]suomiespanjaseura.fi (osoitteenmuutokset ym.)
seslehti[at]suomiespanjaseura.fi
puheenjohtaja[at]suomiespanjaseura.fi
talous[at]suomiespanjaseura.fi (mm. laskut)
nettivastaava[at]suomiespanjaseura.fi

Pankkitili: (Nordea)
IBAN: FI 98 2153 1800 0208 84
BIC: NDEAFIHH

Hakemus henkilöjäseneksi

Hakemus yhteisöjäseneksi


(Twitter)