Opiskelu Espanjassa -tietopaketti

HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulun matkailualan opiskelija Jenni Sullanmaa teki vuonna 2012 opinnäytetyönään Suomi-Espanja Seuralle tietopaketin opiskelumahdollisuuksista Espanjassa. Tavoitteenani oli tarjota Espanjassa opiskelusta haaveileville suomalaisille tietoa eri vaihtoehdoista, hakemisesta, opiskelusta, tutkinnon tunnustamisesta Suomessa ja muista käytännön vinkeistä.

Tietopaketti sisältää mm. seuraavaa:
Vaihto-opiskelu vai koko tutkinnon suorittaminen?
Espanjan koulutusjärjestelmä
Ulkomailla oleskeluun liittyvät käytännön asiat
Opinnot Espanjassa
Kustannukset ja rahoitus
Kulttuurisokki
Opintojen vastaavuus ja tutkinnon hyödyllisyys Suomessa.

Voit ladata tietopaketin (pdf, 3 Mt) tästä.

Opiskelijavaihto

Suomen ja Espanjan välinen opiskelijavaihto on ollut hyvässä kasvussa viime vuosina. Lisätietoja Internetissä: Kansainvälisen henkilövaihdon keskus CIMO: http://www.cimo.fi/

CIMO on opetus- ja kulttuuriministeriön alainen asiantuntija- ja palveluorganisaatio. CIMO koordinoi ja toteuttaa apuraha- ja henkilövaihto-ohjelmia ja vastaa lähes kaikkien Euroopan unionin koulutus-, kulttuuri- ja nuoriso-ohjelmien kansallisesta toimeenpanosta. CIMO edistää lisäksi Suomen kielen ja kulttuurin opintoja ulkomaisissa yliopistoissa.

Espanjan yliopistojen kotisivuja.