Minun Espanjani

SES-lehden "Minun Espanjani" -palstalla julkaistaan kolumneja, joissa kirjoittajat kertovat omasta suhteestaan Espanjaan, espanjan kieleen tai yleensä espanjalais/hispaaniseen kulttuuriin.

Lehden toimitus ottaa mielellään vastaan ehdotuksia jutuiksi tai henkilöiksi, joita voisimme pyytää vierailemaan palstalla. Näkökulma on vapaa ja persoonallinen, ja myös juttuun liittyvät kuvat ovat tervetulleita. Toivomuksena on, että jutut olisivat pituudeltaan noin 1-2 "konekirjoitusliuskaa".

Esimerkkejä Minun Espanjani -palstalta

Helsingin yliopiston arabian kielen ja islamilaisen kulttuurin professori Jaakko Hämeen-Anttila kirjoitti numerossa 3/2005 hyvin mielenkiintoisesti siitä, miten islamilaisuus ja arabian kieli ovat monien muiden vaikutusten ohella luoneet Espanjasta leimallisesti monikulttuurisen. Voit ladata artikkelitekstin tästä (pdf-tiedosto).

Kirjailija Kjell Westö kertoi numerossa 3/2006 omasta Espanja-suhteestaan, joka alkoi nuoruuden onnettomilla kokemuksilla koppavista ja yrmeistä andalusialaisista, jotka olivat kuin vastakohta kohteliaille ja vaiteliaille portugalilaisille. Ajan mittaan kielen ja kansan tuntemus on kehittynyt, ja Kjell on liittynyt SES-kurssilaisten sankkaan joukkoon. Kielen myötä on avautunut uusia näkökulmia espanjalaiseen ja latinalaisamerikkalaiseen kirjallisuuteen, musiikkiin ja elokuvaan - sekä tietysti myös jalkapalloon. Artikkeli: (pdf-tiedosto).