Kysymyksiä ja vastauksia

Seuralle tulee netin kautta ja muutenkin silloin tällöin kysymyksiä, jotka voivat kiinnostaa useampiakin. Tällaisia kysymyksiä julkaistaan tällä palstalla nimettömänä, ja yritetään myös antaa vastauksia -- täysin sitoumuksetta tietenkin. Otamme vastaan myös lukijoidemme täsmennyksiä tietoihin, mutta pidätämme itsellämme oikeuden valita sen mitä julkaisemme.

Seuran hallitus

Voiko flamenco-harrastuksen alkaa keski-iässä?

Flamenco on siitä hieno laji, ettei sen harrastus katso ikää tai juuri muitakaan ominaisuuksia. Tanssin voi mainiosti aloittaa yli viisikymppisenäkin, ja usein harrastajakunta on vanhempaa kuin vaikkapa show- tai street-tyyppisillä alkeistunneilla. Lisää tietoja Linkkejä-sivulla.

(Kiitokset Helsingin flamencoyhdistykselle)

Paljonko suomalaisia asuu tai oleskelee Espanjassa normaaleja turistimatkoja pidemmän ajan?

Tuohon on vaikea antaa tai löytää tarkkaa vastausta. Ulkoministeri Tuomioja arvioi SES-lehdessä artikkelissa arvioitiin eri lähteiden perusteella, että Espanjassa asuu pysyvästi tai osan aikaa noin 20 000 suomalaista. Espanjan suurlähetystön epävirallisen arvion mukaan luku saattaa nyt olla jopa 40 000. Virallisten väestötilastojen mukaan Espanjassa asuu vakituisesti noin 5000 Suomen kansalaista.