Baskimaa; País Vasco; Euskadi

Baskimaan itsehallintoalue jakaantuu kolmeen maakuntaan, jotka ovat
Álava (Araba), Guipúzcoa (Gipuzkoa) ja Vizcaya (Bizkaia). Alueen
viralliset kielet ovat baski ja espanja.

Bilbao: PASARELA ZUBIZURI DISE�ADA POR SANTIAGO CALATRAVA; IMAGEN CEDIDA POR BILBAO TURISMO, S.A

Bilbao: Pasarela Zubizuri (Kuvat Bilbao Turismo, SA)

Bilbao: Guggenheim-museo (kuva: Eija Kaipainen-Perttula)

Bilbao: Guggenheimin museo (kuva Eija Kaipainen-Perttula)

Tietoa Internetissä:

Wikipedia: Baskimaa.  Kaupunkien informaatiosivuja: Bilbao, Donostia- San Sebastian, Vitoria-Gasteiz

SES järjesti Espanjan Matkailutoimiston kanssa Baskimaata käsittelevän tilaisuuden 28.3.2017. Elena Aulés Moratilla alusti (esitys pakattuna 10Mb pdf-tiedostona (copyright: BASQUETOUR - Agencia Vasca de Turismo).

Baskimaan pääkaupunki on Vitoria-Gasteiz. Yli 200 000 asukkaan kaupunki
on kuuluisa monista viheralueistaan. Vierailijan kannattaakin varata
mukaansa piknik-kori ja suunnata tutustumaan lukuisiin puistoihin.
Hyvin säilyneestä vanhastakaupungista löytyy useita kiinnostavia kohteita, kuten goottilainen katedraali ja arkeologinen museo.

Bilbao

Itsehallintoalueen suurin kaupunki Bilbao on viime vuosien aikana kokenut täydellisen muodonmuutoksen: perinteinen teollisuus- ja telakkakaupunki tunnetaan nyt enemmän kulttuurista, ennen muuta Guggenheimin museon takia.

Matkailun restonomiopiskelija Oona Rintala laati vuonna 2013-2014  opinnäytetyönään suomenkielisen matkailublogin Bilbaosta.  Suomi-Espanja Seura toimi tässä projektissa toimeksiantajana. Blogin osoite on: http://rakkaudestabilbaoon.blogspot.com.es/ Blogista löytyy myös Oonan kokoama tiivis Bilbaon opasmateriaali, jota voi tilata edulliseen hintaan matkalle mukaan.

San Sebastian on perinteinen matkailukaupunki, jossa kerrotaan olevan Pariisin keskustan jälkeen suurin Michelin-tähtien tiheys. Kaupungin ylpeys on myös jalkapalloseura Real Sociedad.

Historiallisesti mielenkiintoinen paikka on myös Guernica, joka on tunnettu erityisesti Madridin Reina Sofia -museossa olevasta Picasson maalauksesta.

Navarra; [Comunidad Foral de] Navarra

Wikipedia: Navarra

Kaupunkeja: Pamplona

Roncesvalles, Cerco de Artajona
; F
otografías cedidas por el Archivo de Turismo "Reyno de Navarra".

La Rioja

Monasterio de Yuso San Mill