Tule mukaan toimintaamme! Jäsenyydestä ja jäsenmaksuista tietoa sivulla Jäsenpalvelut. Tietoa myös esim. sivuilla Esitteet ja arkisto ja Ota yhteyttä.

Seuran toimintamuotoja ovat mm: SES-lehtiSES-kielikurssit; ja Tapahtumat

Translating EU” -tapahtuma torstaina 16.5 klo 17-20

Espanjan Helsingin suurlähetystöllä  on ilo kutsua Suomi-Espanja Seuran jäsenet “ Translating EU” (EU:n Kirjallisuutta kääntämässä) -tapahtumaan torstaina 16 toukokuuta, klo 17–20 Rikhardinkadun kirjastossa, Lukusali  (3. krs), Rikhardinkatu 3, 00130 Helsinki. Tapahtuman kieli on suomi ja se on kaikille avoin sekä maksuton.Tapahtuman kutsun löydät tästä

Suomessa myydään vuosittain yli 20 miljoonaa kirjaa. Tämä on keskimäärin 4 kirjaa henkeä kohti, ja lisäksi jokainen suomalainen lainaa kirjastosta 21 kirjaa joka vuosi. Noin viidesosa Suomessa ilmestyvistä kirjoista on käännöskirjallisuutta. Tästä noin 60 % on käännetty englannista, toisella sijalla on ruotsinkielinen kirjallisuus 10–14 %:n osuudella. Löytyykö maailman lukevimmasta maasta tilaa muidenkin EU-maiden kirjallisuudelle? Mitä EU:n kirjoja käännetään, mitä ei? Voiko käännetty bestseller herättää kiinnostusta saman maan muuta kirjallisuutta kohtaan? 11 asiantuntijaa ja moderaattori Juha Hietanen pohtivat EU-maiden kirjallisuuksien suomentamisesta nousevia kysymyksiä.

Tapahtuman järjestää Helsingin EUNIC-verkosto yhteistyössä Rikhardinkadun kirjaston, Balassi-instituutin, Espanjan suurlähetystön, Goethe-Institutin, Italian kulttuuri-instituutin, Itävallan suurlähetystön, Latvian tasavallan suurlähetystön, Liettuan tasavallan suurlähetystön, Publishing Hungaryn, Puolan suurlähetystön, Romanian suurlähetystön, Slovakian tasavallan suurlähetystön, Tšekin tasavallan suurlähetystön ja Viro-instituutin kanssa.

Kaikki Suomi-Espanja Seuran jäsenet ovat lämpimästi tervetulleita!

Espanjan suurlähetystön puolesta

Giovanni Calabretta

Cultural Section

Kesäkauden avaus 11.6.2019

Tervetuloa seuran perinteiseen Kesän avaus -tapahtumaan!

Aika: Tiistai 11.6. kello 18-22
Paikka: Ravintola Blue Peter, Vattuniemen puistotie 1, 00210 Helsinki
Hinta: Maksuton jäsenille, ei-jäsenille 10€
Tarjoilut: Seura tarjoaa osallistujille lasillisen kuohuvaa. Osallistujat maksavat itse ruokansa
Ohjelma: Illan espanjalaisen musiikkiesityksen tarjoaa La Sal de la Vida sekä La Maquina yhtyeen laulaja Heidi Oilimo ja pianisti Johanna Pitkänen.

Ilmoittautumiset 3.6.2019 mennessä sähköpostilla hallitus@suomiespanjaseura.fi

Suomi-Espanja Seura ry:n kevätkokous 17.4.2019

Suomi-Espanja Seura ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidettiin keskiviikkona 17.4.2019 klo 18.30 Hotelli Arthurissa, Vuorikatu, Helsinki. Ennen varsinaista kokousta kuultiin mielenkiintoinen kevätkokousesitelmä Katsaus Espanjan politiikkaan, jonka pitää Espanjaan erikoistunut vanhempi tutkija Teemu Tammikko Ulkopoliiitisesta Instituutista.

Kokouksessa vahvistettiin vuoden 2018 tilinpäätös ja myönnettiin vastuuvapaus hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille. Suomi-Espanja Seuran kunniajäseneksi kutsuttiin seuran pitkäaikainen puheenjohtaja Martti Perttula.

Kokousaineisto löytyy  täältä

Seminaari Espanjan perustuslaista 22.3. - materiaalit

Seminaari Espanjan perustuslaista pidettiin Helsingissä 22.3.2019. Seminaarin järjestivät Espanjan suurlähetystö yhteistyössä Ulkopoliittisen instituutin ja Suomi-Espanja-Seuran kanssa. Voit tutustua seminaarin materiaaleihin täällä.

Espanjalaisia elokuvia Helsingissä

Kevään aikana Helsingissä on nähtävissä useita espanjalaisia laatuelokuvia. Lue lisää.

Jäsenmatka 2019 Madrid-Bilbao 31.8.-7.9.20

Suosio oli suuri ja meille varatut 30 paikkaa on nyt myyty, voit tiedustella tilannetta ja mahdollisia peruutuspaikkoja Forssan matkatoimistosta sähköpostitse outi.ahponen@fmt.fi tai puhelimitse 020 775 7713. Lisätietoja myös puheenjohtaja@suomiespanjaseura.fi. Matkan ohjelman löydät tästä.

Jäsenetuja ja -tarjouksia

20% alennus jäsenille ilmoituksista SES-lehdessä tai nettisivullamme

Tietoa ilmoituksista ja hinnoista Mediakortissa

Toni Jokiniityn Promesa-levy nettikaupasta 15 € hintaan ilman toimituskuluja

Promesa sisältää säveltäjän ja flamencokitaristin 9 teosta, jotka antavat läpileikkauksen keskeisistä flamencomusiikin tyylilajeista. Maestron lisäksi esiintyvät Víctor Guadiana, Iván Mellén, Ari Isotalo, Juuso Nordlund, Suvi-Maria Helin ja Saila Korhonen.  Lisätietoja Jäsenpalvelut-sivulla.

Logo_para_home10 % alennus El Mercado - Espanjalaisen kaupan verkkokaupassa tehdyistä ostoksista

Lisätietoja Jäsenpalvelut-sivulla.

Löytöretki Espanjaan -kirja jäsenhintaan

Hnta nyt vain 25 € kotiin kuljetettuna!

Raimo Siltasen kirjoittama Löytöretki Espanjaan on hiljattain julkaistu uudentyyppinen Espanja-kirja, joka käsittelee aitoa espanjalaista elämänmenoa. Kirja on suunnattu erityisesti suomalaiselle yleisölle, joka on kiinnostunut laajemminkin Espanjan historiasta, perinteistä ja kulttuurista.  Lisätietoja Jäsenpalvelut-sivulla.

Lähiajan kulttuuri- ym. tapahtumia

Kerro meille Espanjaan tai espanjalaiseen kulttuuriin liittyvistä tapahtumista osoitteeseen hallitus (at) suomiespanjaseura.fi.

Lisätietoja muiden järjestämistä tapahtumista tässä.

Club Español järjestää jäsenilleen ja ystävilleen tilaisuuksia, kts. clubespanol.fi

Seuraa myös blogiamme "Lumikide kohtaa auringon" täällä.