Kanariansaaret; Canarias

Tietoa Internetissä:

Wikipedia: Kanariansaaret (Islas Canarias) ovat seitsemän vulkaanisen saaren muodostama saariryhmä Afrikan rannikolla. Saaret muodostavat yhden Espanjan itsehallintoalueista. Saaret on nimetty koirien mukaan (lat. canis), koska saarilla on kuvattu olleen paljon villikoiria. Saaret kuuluvat Makaronesian saariryhmään, johon kuuluu Kanariansaarten lisäksi Azorit, Madeira ja Kap Verde.

Kanariansaariin kuuluu 7 pääsaarta ja lukuisa joukko pienempiä.

Läntiset saaret (Santa Cruz de Tenerifen maakunta)

Teneriffa (pääkaupunki Santa Cruz de Tenerife)

Teneriffa on suurin Kanarian saarista, ja sen ja koko maakunnan pääkaupunki Santa Cruz on Kanarian saarten pääkaupunki yhdessä Las Palmasin kanssa.

Teneriffa on suosittu matkailukohde, ja siellä on koko Espanjan korkein vuori, 3 718 metrin korkeuteen yltävä tulivuori Teide.

La Palma (Santa Cruz de La Palma)

La Gomera (San Sebastián de La Gomera)

Gomera on pieni vuoristoinen saari, johon ei ole säännöllistä lentoyhteyttä eikä kovin laajoja hiekkarantoja. Siten se on jäänyt massaturismin ulkopuolelle ja on enemmän luontomatkailijoiden suosiossa mm. lauhkean vyöhykkeen sademetsän ansiosta. Kts. SES-lehden juttu Gomerasta.

Kuva: Eija Kaipainen-Perttula

El Hierro (Valverde)

Itäiset saaret (Las Palmasin maakunta)

Gran Canaria (Las Palmas de Gran Canaria)

Kuva: Eija Kaipainen-PerttulaMaakunnan pääkaupunki Las Palmas on Kanarian saarten pääkaupunki yhdessä Teneriffan Santa Cruzin kanssa. Las Palmasin vanha kaupunki on peräisin Amerikan valloituksen ajoilta.

Saaren eteläosassa vähäsateisuus ja pilvettömyys tekevät kohteesta aurinkoisen, ja siellä sijaitsevat kuuluisat Playa del Inglésin ja Puerto Ricon matkailukohteet, suurimmat hiekkarannat ja Maspalomasin hiekkadyynit.

Lanzarote (Arrecife)

Fuerteventura (Puerto del Rosario)