Suomi-Espanja Seura täyttää 60 12.10.2017 - juhlimme pitkin vuotta!

Juhlavuoden tapahtumakalenteri

Kuvan suunnittelu: Linda LappalainenJuhlavuoden tapahtumista on lisätietoja Tapahtumat-sivulla, ja jo toteutuneista tämän sivun alaosassa kohdassa Juhlavuoden 2017 tunnelmia.

Käytä tunnusta #SESJuhla2017, kun levität juhlistamme tietoa sosiaalisessa mediassa - muistathan että seuralla on nyt myös Twitter-tili!

Tule mukaan ja kerro ystävillesi ja tuttavillesi 60-vuotisjuhlistamme!

Kiitämme Espanjan Helsingin suurlähetystöä tuesta juhlavuodelle!

Tulevia tapahtumia

Alkuvuoden tapahtumien tunnelmia tässä

Elokuvaviikko 16.-18.10.2017

Ohjelma ja lisätietoja Elokuvaviikko 2017 -sivulla.  Pistä kalenteriin.

Vain jäsenille: Flamencosauna perjantaina 27.10.2017 Savoy-teatterissa

(Kuva: Saara Autere)

Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet Tapahtumia-sivulla.

Vuosijuhla perjantaina 10.11.2017 Ostrobotnialla

Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet Tapahtumia-sivulla.

Syyskokous 28.11. Suomalaisen Klubin ravintolassa

Lisätietoja tulossa lähiaikoina Tapahtumia-sivulle. Pistä kalenteriin.

Juhlajulkaisu ilmestyy syksyllä 2017: tuki-ilmoituksia ja onnitteluja otetaan vastaan!

Suomi-Espanja Seura julkaisee 60. toimintavuotensa kunniaksi joulukuussa 2017 SES-lehden laajan 60-vuotisjuhlajulkaisun, jossa käsitellään Suomen ja Espanjan suhteita, seuran vaiheita, kulttuurivaihtoa sekä elämänmenoa suomalaisesta ja espanjalaisesta näkökulmasta. Kirjan painos on vähintään 1500, ja se tullaan postittamaan kotiin kaikille jäsenmaksunsa maksaneille jäsenille.

60-vuotisjuhlajulkaisun aineistopäivä on 23.11., ja toivomme siihen runsaasti ilmoituksia ja onnitteluviestejä juhlavuotemme kustannusten kattamiseksi.

Tarjolla on normaalien ilmoitusten lisäksi 2 päätukija-ilmoitusta (1 sivun ilmoitus 1000 €, lisänä vapaalippu vuosijuhlaan ja mahdollisuus pitää siellä n. 2 minuutin puheenvuoro), 3 tuki-ilmoitusta (1/2 sivun ilmoitus 250 €) sekä 10 onnitteluilmoitusta (50 €). Kaikki em. ilmoittajat saavat näkyvyyttä myös nettisivuillamme.

Lähetä juhlajulkaisuun oma tai yhteisösi tuki-ilmoitus tai onnittelu.

Lisätietoja lehden ilmoituksista saat osoitteesta seslehti@suomiespanjaseura.fi.

Käytä tunnusta #SESJuhla2017, kun levität juhlistamme tietoa Twitterissä!

***************************

Juhlavuoden 2017 tunnelmia

Onnistunut sieniretki Nuuksioon 9.9.2017

Sateinen sääennuste karkoitti osan ilmoittautuneista, mutta 22 urhoollista osanottajaa olivat sitäkin iloisempia ja tyytyväisiä luonnossa samoamiseen, sienestämiseen, napostelemiseen ja saunomiseen. Kiitos kaikille - ¡Muchas gracias a todos!

Jäsentilaisuus Espanjan matkailutoimistossa maanantaina 4.9.2017

Salin täydeltä jäseniämme (25 henkeä) kokoontui Espanjan matkailutoimiston tiloihin kuulemaan David Blancon esitystä Madridista turistikohteena. Esitys oli hyvä, ja aktiivisen yleisön kysymykset ja kommentit ryydittivät sitä entisestään. Lopuksi nautimme pienet maistiaiset erinomaisia espanjalaisia viinejä ja juustoja. Kuvat: Tea Reijomaa.

Kesäkausi avattiin 7.6. iloisesti tapasten merkeissä Krog Madamessa

Avasimme noin 20 hengen voimin kesäkauden keskiviikkona 7.6. Krog Madamessa Lapinlahdenkadulla. tapasten, cavan ja iloisen yhdessäolon merkeissä. Säveltäjä ja kitaristi Toni Jokiniitty soitti ja lauloi. Konsertissa kuultiin:
1. Domingo de Ramos (Tarantas), säv. Toni Jokiniitty
2. Herencia Latina (Rumba), säv. Paco Peña
3. La Salvaora (Copla), säv. ja san. Quintero, León, Quiroga. Alkuperäinen esittäjä Manolo Caracol.
4. Bulerías de Sevilla, säv. trad. / Martín Revuelo Chico
5. Fandangos de Huelva, säv. ja san. trad. ym.
6. Sevillanas clásicas, säv. ja san. Manuel Pareja Obregón

Kiitos kaikille mukavasta illasta ja aurinkoista kesää! Kuvat: Eija Kaipainen-Perttula.

"Espanja Sí" -fiesta Kirjan talolla lauantaina 6.5.2017 klo 12-21

Fiesta kokosi paljon väkeä juhlimaan ja tutustumaan näytteilleasettajien tuotteisiin.

Fiestan juonsi Eric en Finlandia -videoistaan tuttu Eric Lipchis.

Ohjelma:

12.00–14.00 Ohjelmaa lapsille ja perheille
• Musiikkia: Cinta Hermo
• Pirjo Oppman-Koschini: Leikkiä, laulua ja leikkimielisiä kilpailuja

12.00–17.00 Seuran yhteistyökumppanit esittäytyvät

15.30 Flamenco-kitaristi Joonas Widenius esiintyy

17.00 Flamencoryhmä Fiesta Flamenca esiintyy -myös yleisöllä mahdollisuus opetella Flamencon alkeita!

18.00-21.00 DJ Taste soittaa vauhdikasta tanssimusiikkia Espanjasta

Lisäksi Paras asu -kilpailu lapsille ja aikuisille ja paljon muuta hauskaa!

Kim¨s Tapas toi Fiestaan tapaksia ja juomaa, ja kahvitarjoilusta vastasi Hunaja Cafe.

ESITTELYSSÄ oli espanjan kursseja (SES-kurssit), lakineuvontaa (AvaLaw), matkoja ja matkailutietoja (Espanjan Matkailutoimisto, Catalan Tourist Board, Lomalinjat, JOLÈ Matka-apu Espanjaan), yhdistyksiä (Suomi-Espanja Seura, Club Español, Hyvinkään seudun Espanjan ystävät), kirjoja (Anneli Mylläri), kalatuotteita (Arvo Kokkonen), flamencotunteja (Fiesta Flamenca), musiikkia (Digelius Music).

FIESTAN ESIINTYJÄT:

Flamenco-ryhmä Fiesta Flamenca (kitaristi-laulaja Agustín de Cantarote, Mira que Mira -flamencokuoro ja tanssija Marianna Stråhlmann) tarjoaa tuulahduksen Espanjan lämpöä ja sykettä.

Cinta Hermo on espanjalaissyntyinen pitkään Suomessa vaikuttanut laulaja-lauluntekijä ja Flamenco-artisti.

(kuva Kimmo Tähtinen)

Joonas Widenius on yksi kansainvälisesti tunnetuimmista suomalaisista Flamenco-kitaristeista.

Loppuillan vauhdikkaasta menosta tanssilattialla huolehti suomalais-espanjalainen DJ Taste. Jo vuonna 1999 uransa aloittaneella DJ:llä on kokemusta niin eri radiokanavilta kuin maailmantähtien keikoilta.

Kiitämme Espanjan Helsingin suurlähetystöä tuesta!