Suomi-Espanja Seura täyttää 60 12.10.2017 - juhlimme pitkin vuotta!

Juhlavuoden tapahtumakalenteri

Kuvan suunnittelu: Linda LappalainenJuhlavuoden tapahtumista on lisätietoja Tapahtumat-sivulla, ja jo toteutuneista tämän sivun alaosassa kohdassa Juhlavuoden 2017 tunnelmia.

Käytä tunnusta #SESJuhla2017, kun levität juhlistamme tietoa sosiaalisessa mediassa - muistathan että seuralla on nyt myös Twitter-tili!

Tule mukaan ja kerro ystävillesi ja tuttavillesi 60-vuotisjuhlistamme!

Kiitämme Espanjan Helsingin suurlähetystöä tuesta juhlavuodelle!

Tulevia tapahtumia

Alkuvuoden tapahtumien tunnelmia tässä

Perinteinen sieni- ja luontoretki Nuuksioon lauantaina 9.9.2017

Lisätietoja ohjelmasta ja ilmoittautumisesta Tapahtumia-sivulla.

Elokuvaviikko 16.-18.10.2017

Lisätietoja tulossa lähiaikoina Tapahtumia-sivulle. Pistä kalenteriin.

Juhlavuoden illallinen perjantaina 10.11.2017 Ostrobotnialla

Lisätietoja tulossa lähiaikoina Tapahtumia-sivulle. Pistä kalenteriin.

Juhlajulkaisu ilmestyy syksyllä 2017: tuki-ilmoituksia ja onnitteluja otetaan vastaan!

Suomi-Espanja Seura julkaisee 60. toimintavuotensa kunniaksi joulukuussa 2017 SES-lehden laajan 60-vuotisjuhlajulkaisun, jossa käsitellään Suomen ja Espanjan suhteita, seuran vaiheita, kulttuurivaihtoa sekä elämänmenoa suomalaisesta ja espanjalaisesta näkökulmasta. Kirjan painos on vähintään 1500, ja se tullaan postittamaan kotiin kaikille jäsenmaksunsa maksaneille jäsenille.

Lähetä juhlajulkaisuun oma tai yhteisösi tuki-ilmoitus tai onnittelu. Hyödynnä Fiesta-tarjoukset!

Ilmoitusten hinnat ovat: päätukija 1000 €, tukija 250 €, onnittelu 50 €. Tietenkin julkaisemme jäsenten ilmoituksia myös syyskuun SES-lehdessä, jonka aineistopäivä on 24.8. Lisätietoja sekä juhlakirjan että lehden ilmoituksista saat osoitteesta seslehti@suomiespanjaseura.fi.

Käytä tunnusta #SESJuhla2017, kun levität juhlistamme tietoa Twitterissä!

***************************

Juhlavuoden 2017 tunnelmia

Kesäkausi avattiin 7.6. iloisesti tapasten merkeissä Krog Madamessa

Avasimme noin 20 hengen voimin kesäkauden keskiviikkona 7.6. Krog Madamessa Lapinlahdenkadulla. tapasten, cavan ja iloisen yhdessäolon merkeissä. Säveltäjä ja kitaristi Toni Jokiniitty soitti ja lauloi. Konsertissa kuultiin:
1. Domingo de Ramos (Tarantas), säv. Toni Jokiniitty
2. Herencia Latina (Rumba), säv. Paco Peña
3. La Salvaora (Copla), säv. ja san. Quintero, León, Quiroga. Alkuperäinen esittäjä Manolo Caracol.
4. Bulerías de Sevilla, säv. trad. / Martín Revuelo Chico
5. Fandangos de Huelva, säv. ja san. trad. ym.
6. Sevillanas clásicas, säv. ja san. Manuel Pareja Obregón

Kiitos kaikille mukavasta illasta ja aurinkoista kesää! Kuvat: Eija Kaipainen-Perttula.

"Espanja Sí" -fiesta Kirjan talolla lauantaina 6.5.2017 klo 12-21

Fiesta kokosi paljon väkeä juhlimaan ja tutustumaan näytteilleasettajien tuotteisiin.

Fiestan juonsi Eric en Finlandia -videoistaan tuttu Eric Lipchis.

Ohjelma:

12.00–14.00 Ohjelmaa lapsille ja perheille
• Musiikkia: Cinta Hermo
• Pirjo Oppman-Koschini: Leikkiä, laulua ja leikkimielisiä kilpailuja

12.00–17.00 Seuran yhteistyökumppanit esittäytyvät

15.30 Flamenco-kitaristi Joonas Widenius esiintyy

17.00 Flamencoryhmä Fiesta Flamenca esiintyy -myös yleisöllä mahdollisuus opetella Flamencon alkeita!

18.00-21.00 DJ Taste soittaa vauhdikasta tanssimusiikkia Espanjasta

Lisäksi Paras asu -kilpailu lapsille ja aikuisille ja paljon muuta hauskaa!

Kim¨s Tapas toi Fiestaan tapaksia ja juomaa, ja kahvitarjoilusta vastasi Hunaja Cafe.

ESITTELYSSÄ oli espanjan kursseja (SES-kurssit), lakineuvontaa (AvaLaw), matkoja ja matkailutietoja (Espanjan Matkailutoimisto, Catalan Tourist Board, Lomalinjat, JOLÈ Matka-apu Espanjaan), yhdistyksiä (Suomi-Espanja Seura, Club Español, Hyvinkään seudun Espanjan ystävät), kirjoja (Anneli Mylläri), kalatuotteita (Arvo Kokkonen), flamencotunteja (Fiesta Flamenca), musiikkia (Digelius Music).

FIESTAN ESIINTYJÄT:

Flamenco-ryhmä Fiesta Flamenca (kitaristi-laulaja Agustín de Cantarote, Mira que Mira -flamencokuoro ja tanssija Marianna Stråhlmann) tarjoaa tuulahduksen Espanjan lämpöä ja sykettä.

Cinta Hermo on espanjalaissyntyinen pitkään Suomessa vaikuttanut laulaja-lauluntekijä ja Flamenco-artisti.

(kuva Kimmo Tähtinen)

Joonas Widenius on yksi kansainvälisesti tunnetuimmista suomalaisista Flamenco-kitaristeista.

Loppuillan vauhdikkaasta menosta tanssilattialla huolehti suomalais-espanjalainen DJ Taste. Jo vuonna 1999 uransa aloittaneella DJ:llä on kokemusta niin eri radiokanavilta kuin maailmantähtien keikoilta.

Kiitämme Espanjan Helsingin suurlähetystöä tuesta!