Suomi-Espanja Seura täyttää 60 12.10.2017 - juhlimme pitkin vuotta!

Juhlavuoden tapahtumakalenteri

Kuvan suunnittelu: Linda LappalainenJuhlavuoden tapahtumista on lisätietoja Tapahtumat-sivulla, ja jo toteutuneista tämän sivun alaosassa kohdassa Juhlavuoden 2017 tunnelmia.

Käytä tunnusta #SESJuhla2017, kun levität juhlistamme tietoa sosiaalisessa mediassa - muistathan että seuralla on nyt myös Twitter-tili!

Tule mukaan ja kerro ystävillesi ja tuttavillesi 60-vuotisjuhlistamme!

Kiitämme Espanjan Helsingin suurlähetystöä tuesta juhlavuodelle!

Tulevia tapahtumia

Alkuvuoden tapahtumien tunnelmia tässä

Jäsenille: Kesäkauden avaus tapasten merkeissä keskiviikkona 7.6.2017 Krog Madamessa

Perinteinen sieni- ja luontoretki Nuuksioon lauantaina 9.9.2017

Elokuvaviikko 16.-18.10.2017

Juhlavuoden illallinen perjantaina 10.11.2017 Ostrobotnialla

Lisätietoja tulossa lähiaikoina Tapahtumia-sivulle. Pistä kalenteriin.

Juhlakirja ilmestyy syksyllä 2017: tuki-ilmoituksia ja onnitteluja otetaan vastaan!

Suomi-Espanja Seura julkaisee 60. toimintavuotensa kunniaksi syksyllä 2017 juhlakirjan, jossa käsitellään Suomen ja Espanjan suhteita, seuran vaiheita, kulttuurivaihtoa sekä elämänmenoa suomalaisesta ja espanjalaisesta näkökulmasta. Kirjan painos alustavan suunnitelman mukaan on noin 1500, ja se tullaan postittamaan kotiin kaikille jäsenmaksunsa maksaneille jäsenille.

Lähetä juhlakirjaan oma tai yhteisösi tuki-ilmoitus tai onnittelu. Hyödynnä Fiesta-tarjoukset!

Ilmoitusten hinnat ovat: päätukija 1000 €, tukija 250 €, onnittelu 50 €. Tietenkin julkaisemme jäsenten ilmoituksia myös toukokuun SES-lehdessä, jonka aineistopäivä on 21.4. Lisätietoja sekä juhlakirjan että lehden ilmoituksista saat osoitteesta seslehti@suomiespanjaseura.fi.

Kirjoita oma muistosi ja lähetä se toimitukseen viimeistään 15.5..!

Haluatko ottaa osaa juhlavuoteen kirjoittaen? Jaa sykähdyttävin muistosi seuran toiminnan ajalta tai Espanjasta, hauskin kohtaamisesi espanjalaisten kanssa tai hetki, jolloin jokin Espanjaan liittyvä ennakkoluulosi osoittautui vääräksi! Jutun maksimipituus on 3 000 merkkiä välilyöntien kera.

Julkaisemme myös tervehdyksiä 60-vuotiaalle seuralle – onnittele tai kerro jokin hauska muisto vuosien varrelta seuran toimissa (max. 500 merkkiä välilyöntien kera). Voit myös vastata kysymykseen ”Mitä Suomi-Espanja Seura ry minulle merkitsee?”. Lähetettyjä kirjoituksia julkaistaan osana juhlakirjaa ja/tai SES-lehdessä kuluvan vuoden aikana. Toimitus pidättää oikeuden lyhentää ja editoida tekstiä.

Tekstin kirjoittamisen ohjeet:

1) Pyydämme sekä pidempiä juttuja (max. 3 000 merkkiä) että lyhyempiä onnitteluita, tervehdyksiä ja muistoja seurasta (max. 500 merkkiä).

2) Jos mielessäsi on useita muistoja ja tarinoita, mieti minkä tai mitkä niistä saisit kerrottua vetävimmin. Usein yksi, hyvä tarina peittoaa kokoelman useita tarinoita. Voit lähettää yhden tai useamman jutun.

3) Muista kunnioittaa muiden mahdollisesti jutussa esiintyvien henkilöiden yksityisyyttä.

4) Liitä tekstin loppuun nimi tai nimimerkki, jota toivot tekstin julkaisun ohessa käytettävän. Tarkista lopuksi

tekstin oikeinkirjoitus ja pituus.

5) Lähetä tekstisi word-tiedostoliitteenä tai kirjoita se suoraan sähköpostiviestiin ja lähetä viesti osoitteeseen seslehti@suomiespanjaseura.fi

***************************

Käytä tunnusta #SESJuhla2017, kun levität juhlistamme tietoa Twitterissä!

***************************

Juhlavuoden 2017 tunnelmia

"Espanja Sí" -fiesta Kirjan talolla lauantaina 6.5.2017 klo 12-21

Fiesta kokosi paljon väkeä juhlimaan ja tutustumaan näytteilleasettajien tuotteisiin.

Fiestan juonsi Eric en Finlandia -videoistaan tuttu Eric Lipchis.

Ohjelma:

12.00–14.00 Ohjelmaa lapsille ja perheille
• Musiikkia: Cinta Hermo
• Pirjo Oppman-Koschini: Leikkiä, laulua ja leikkimielisiä kilpailuja

12.00–17.00 Seuran yhteistyökumppanit esittäytyvät

15.30 Flamenco-kitaristi Joonas Widenius esiintyy

17.00 Flamencoryhmä Fiesta Flamenca esiintyy -myös yleisöllä mahdollisuus opetella Flamencon alkeita!

18.00-21.00 DJ Taste soittaa vauhdikasta tanssimusiikkia Espanjasta

Lisäksi Paras asu -kilpailu lapsille ja aikuisille ja paljon muuta hauskaa!

Kim¨s Tapas toi Fiestaan tapaksia ja juomaa, ja kahvitarjoilusta vastasi Hunaja Cafe.

ESITTELYSSÄ oli espanjan kursseja (SES-kurssit), lakineuvontaa (AvaLaw), matkoja ja matkailutietoja (Espanjan Matkailutoimisto, Catalan Tourist Board, Lomalinjat, JOLÈ Matka-apu Espanjaan), yhdistyksiä (Suomi-Espanja Seura, Club Español, Hyvinkään seudun Espanjan ystävät), kirjoja (Anneli Mylläri), kalatuotteita (Arvo Kokkonen), flamencotunteja (Fiesta Flamenca), musiikkia (Digelius Music).

FIESTAN ESIINTYJÄT:

Flamenco-ryhmä Fiesta Flamenca (kitaristi-laulaja Agustín de Cantarote, Mira que Mira -flamencokuoro ja tanssija Marianna Stråhlmann) tarjoaa tuulahduksen Espanjan lämpöä ja sykettä.

Cinta Hermo on espanjalaissyntyinen pitkään Suomessa vaikuttanut laulaja-lauluntekijä ja Flamenco-artisti.

(kuva Kimmo Tähtinen)

Joonas Widenius on yksi kansainvälisesti tunnetuimmista suomalaisista Flamenco-kitaristeista.

Loppuillan vauhdikkaasta menosta tanssilattialla huolehti suomalais-espanjalainen DJ Taste. Jo vuonna 1999 uransa aloittaneella DJ:llä on kokemusta niin eri radiokanavilta kuin maailmantähtien keikoilta.

Kiitämme Espanjan Helsingin suurlähetystöä tuesta!